Back to top

De ce e atât de importantă fosa ecologică în buna funcționare a gospodăriei tale: mic îndreptar de sănătate.

bioactivator 06/07/2020 0 comments

Un stil de viață rural are beneficiile sale pentru cei care doresc să evite atmosfera aglomerată de la oraș. Aceasta înseamnă, însă, și că anumite servicii nu sunt disponibile, cum ar fi accesul la un sistem de canalizare publică. În plus, în unele zone, canalizarea nu este disponibilă din cauza costurilor sau a poziționării geografice, cum ar fi un sol pietros sau un teren deluros. Soluția în toate aceste situații este instalarea unui sistem septic cu fosă ecologică. Iar primul lucru pe care trebuie să-l reținem e că întreținerea regulată a acesteia este o idee bună pentru păstrarea rezervorului și a întregului sistem în stare bună de funcționare, dar mai ales pentru asigurarea sănătății gospodăriei.

Dacă ești în situația prezentată mai sus, te poți întreba de ce ce a este atât de importantă întreținerea corectă și constantă a fosei? Ei bine, pe măsură ce trece timpul, odată cu adunarea de ape reziduale, ulei, grăsimi, materiale solide, nămolul se acumulează în rezervor. Pentru a evita colmatarea rezervorului, dar mai ales pentru a te putea bucura de toate beneficiile unei case funcționale, integrată ecologic în mediu, te sfătuim să folosești bioactivatori.

O fosă septică ecologică are un sistem de drenaj care elimină în pământ surplusul de apă deja epurată (microbiologic pură). Calitatea apei epurate depinde în mod direct de buna funcționare a fosei și, implicit, de calitatea bioactivatorului folosit pentru întreținere. Un tratament necorespunzător poate provoca colmatarea sistemului de drenaj, apariția mirosurilor neplăcute sau chiar poluarea locală a pânzei de apă freatică, un aspect foarte important pentru cei care folosesc puțuri sau fântâni.

Se știe că fose septice cu drenaj se folosesc încă din 1881 în alte țări și, conform unui studiu, în Statele Unite peste 50 de milioane de oameni folosesc cu succes aceste sisteme.

Prin folosirea continuă și corectă a bioactivatorilor, aditivii minerali intră în interacțiune cu bacteriile și enzimele din fosă, activând procesul de digestie anaerobă. Mai precis, bioactivatorii provoacă multiplicarea foarte rapidă a bacteriilor utile în procesul de biodegradare, iar apa eliminată în drenaj devine curată (microbiologic pură) și poate fi folosită la irigarea grădinii, asigurând sănătatea gospodăriei tale și salvând importante resurse financiare.

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux